Roditelji Tatona svedoče 17. juna

Alan i Bris Taton svedočiće 17. juna u Višem sudu u Beogradu u nastavku suđenja petnaestorici navijača Partizana optuženih za ubistvo njihovog sina Brisa.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

17:32

Default images

U sudu je danas završeno izjašnjavanje okrivljenih o krivici, a Tatonovi roditelji biće prvi svedoci u ovom postupku koje će saslušati sudsko veće, posle čega bi trebalo da svedoče i još dva zaštićena svedoka, čiji se identitet iz bezbednostih razloga ne saopštava javnosti.

Petnaestorica navijača Partizana se terete da su, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra prošle godine u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili francuskog državljanina Tatona.

U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.

Na današnjem suđenju, optuženi Dejan Stanković, zvani Džekson, negirao je učešće u prebijanju Tatona ističući da nikoga nije povredio niti je učestvovao u tuči.

On je rekao da su na Puzigaćin predlog krenuli ka Obilićevom vencu jer su, kako mu je preneo Puzigaća, svi navijači otišli tamo, i da su išli gornjom stranom uz Knez Mihailovu ulicu.

"Kada smo stigli tuča je već bila skoro gotova. Nisam video ko se sa kim tuče. Bilo je puno dima od baklji. Inventar iz kafića je leteo na sve strane, stolice, stolovi, čaše, flaše...Ljudi su jurili na sve strane", kazao je Stanković i precizirao da je nalazio 15 metara od lica mesta i da se nije približavao "epicentru tuče".

Vladimir Bošković, koji se tereti za pomoć optuženom Milanu Tarlaću nakon izvršenog krivičnog dela, takođe je rekao da nije kriv i da nije ni znao šta se desilo tog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: