Idućeg ponedeljka kraj raspusta

Đaci osnovnih i srednjih škola u Srbiji vraćaju se u ponedeljak na nastavu, nakon tronedeljnog zimskog odmora, koji je zbog epidemije novog gripa počeo ranije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

12:55

Default images

Kako je izjavio ministar prosvete Žarko Obradović, prekid prvog polugodišta apsolutno je dao rezultate, jer je, prema njegovim rečima, zaustavljeno širenje gripa među školskom populacijom.

On je najavio da će, u dogovoru sa radom grupom Ministarstva zdravlja za praćenje virusa novog gripa, biti razmatrano pitanje kako i na koji način ubuduće organizovati vakcinisanje dece, da bi ta mera dala još bolje rezultate.

Ministar prosvete je istakao da postoji mogućnost uvođenja mobilnih ekipa koje bi decu vakcinisale u školama, uz odobrenje roditelja, navodeći da se ta ideja još razmatra i da će biti biti tema sastanka članova radne grupe, sutra ili prekosutra, na kome treba zajednički proceniti šta je najefikasniji metod - da li vakcinacija u domovima zdravlja ili, eventualno, preko mobilnih ekipa u školama.

Prema Obradovićevim rečima, đake i nastavnike od ponedeljka očekuje završetak prvog polugodišta, zaključivanje ocena, ispunjavanje nastavnog plana i programa.

U pripremi je uputstvo za sažimanje programa, rekao je on i dodao da nas u februaru očekuje najjači, treći talas novog gripa.

"Očekuje nas i treći talas gripa u februaru, tako da se moramo spremiti i za to, jer se može i tada desiti da nekoliko dana deca ne idu u školu da bi zaustavili opet širenje gripa", rekao je on.

Zbog širenja novog gripa, zimski raspust počeo je ranije, 21. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: