Konuzin: Imena ulica oslobodiocima

Beograd -- Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je za beogradski list "Danas" da bi srpske ulice trebalo da nose imena svojih oslobodilaca.

Izvor: FoNet, Danas
Podeli

On je u autorskom članku povodom 65 godina od početka operacija Crvene armije za oslobađanje Srbije, detaljno opisao ulogu Crvene armije u Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata i naglasio da je to "odgovor onima koji bi danas da ocrne sovjetskog vojnika oslobodioca".

"Dosta putujem po zemlji. Imam susrete sa veteranima. Slušam njihove priče o zajedničkoj borbi naših naroda protiv fašizma. Obilazim spomenike na zajedničkim grobnicama Rusa i Srba", napisao je Konuzin.

"Hvala vam, Srbi", poručio je Konuzin, "što vodite računa o grobovima heroja iz Drugog svetskog rata - Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Tatara, Kazahstanaca, Gruzina i mnogih drugih naroda njihove ogromne zemlje".

Posle rata mnoge ulice jugoslovenskih gradova nosile su imena vojnih komandanata Crvene armije, podsetio je Konuzin i primetio da su, zatim, ulice preimenovane.

"Ali, ljudi pamte. Dobijam pisma u kojima se Srbi izjašnjavaju za uspostavljanje istorijske pravde", napisao je Konuzin i zaključio da "srpske ulice treba da nose imena svojih oslobodilaca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu