Leskovac štedi kroz prinudne odmore

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić najavio je početak slanja radnika gradske uprave i javnih preduzeća na prinudne odmore od po 45 dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2009.

18:59

Default images

Na ovaj način, očekuje se ušteda od nekoliko miliona dinara i ovaj novac bi trebalo da poboljša sitauaciju u gradskom budžetu. Do kraja godine u Leskovcu je najavljeno otpuštanje oko 200 radnika gradske uprave, ali i otvaranje novih radnih mesta u privredi.

Odlaskom prve grupe radnika na prinudni godišnji odmor u trajanju od 45 dana, u Leskovcu se planira ušteda gradskog budžeta od nekoliko miliona dinara.

Saša Pešić, šef kabineta gradonačelnika Leskovca, kaže da će konačnu odluku o broju radnika i načinu odlaska donositi rukovodstvo javnih preduzeća i ustanova.

Početkom septembra, određeni broj ljudi će otići i po osnovu tehnoloskog viška iz pojedinih javnih preduzeća.

Za otpremnine otpuštenih radnika Pozorišta već je uplaćeno tri i po miliona dinara.

Do kraja godine bi iz javnih preduzeća trebalo da bude otpušteno oko 200 radnika, ali će i dalje broj zaposlenih u gradskloj upravi Leskovca biti daleko veći od optimalnog.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju u Leskovcu Novica Nikolić potvrdio je da će deset odsto zaposlenih otići na godišnji odmor u trajanju od 45 dana, ali kaže da to nije prinudni odmor, već mera koja se preduzima zbog nedostatka posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: