Napao profesora zbog jedinice

Kraljevo -- U kraljevačkoj Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi “Nikola Tesla”, učenik je fizički nasrnuo na profesora, jer mu je iz mehanike dao jedinicu.

Izvor: B92
Podeli

Dva meseca nakon što je učenik iz Sremske Mitrovice na času napao profesorku hemije, nezadovoljan ocenom, sličan slučaj dogodio se juče u Kraljevu, tokom popravnog ispita. U Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi “Nikola Tesla” u tom gradu, učenik je fizički nasrnuo na profesora, jer mu je iz mehanike dao jedinicu.

Napadnuti profesor Jugoslav Mitrović rekao je za B92 da je dobio udarac pesnicom u glavu, a smatra da su ozbiljnije povrede izbegnute samo zato što su ga odbranile kolege.

Mitrović kaže da je reč o učeniku druge godine, koji je već ponavljao taj razred, a kod njega je slabu ocenu dobio i prošle godine na popravnom, pa sada gubi pravo na redovno školovanje.

“Kad je došao pred tablu da odgovara, šta od pitanja, ja sam pokušao da ga pitam više teoriju. ‘Šta si učio, od toga da te pitam’, on je rekao da ništa ne zna. Ja sam onda rekao da ne mogu da mu dam pozitivnu ocenu i onda je on počeo da plače nadajući se da ću ja da mu progledam kroz prste”, kaže profesor Jugoslav Mitrović.

“I u tom trenutku ja sam počeo da mu upisujem ocenu i osetio sam jak udarac. Ja sam sedeo, on je bio pred tablom, iza mojih leđa, i to je bio jak udarac u predelu glave. On je pretio, šta nije radio, oni su ga držali, dvoje kolega koji su bili u komisiji. On su ga držali dok nije došla policija”, priča Mitrović.

On kaže da je dao izjavu policiju, a takođe i učenik, koji je prema njegovim rečima, priznao šta je uradio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu