U eksploziji 46 povređenih

Najmanje 46 osoba povređeno je u eksploziji koja se dogodila u jednoj livnici na severu Francuske, saopštili su francuski zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

19:48

Default images

Nesreća se dogodila u gradiću Vilđe-le-Poel u Normandiji, tokom demonstracije za javnost u livnici "Kornij-Arvar" i prouzrokovana je ekplozijom čiji uzrok je još nepoznat, prenosi Bi-Bi-Si.

Eksplozija je zatim izazvala veliki oblak dima i grupu od oko 50 turista zasula topljenom bronzom.

Većina povređenih je zadobila lakše opekotine ili pretrpela posledice zbog udisanja dima, te im je pomoć pružena na licu mesta, dok je, prema rečima vatrogasaca, jedna osoba hospitalizovana.

Livnica "Kornij-Arvar" se bavi proizvodnjom zvona još od srednjeg veka, a svoje proizvode sada izvozi širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: