NIS pomaže Petnici

Beograd -- Naftna industrija Srbije donirala Istraživačkoj stanici Petnica 12 miliona dinara koji će omogućiti normalno funkcionisanje te naučno-obrazovne institucije.

Izvor: B92
Podeli

Nakon što je Petnica ostala bez obećane finansijske pomoći Ministarstva prosvete, što je dovelo u pitanje održavanje letnjih istraživačkih programa namenjenih talentovanim đacima, na inicijativu B92 najbrže i najefikasnije je reagovao NIS.

Konkretan dogovor o obezbeđivanju sredstava za nesmetan nastavak rada Petnice i obilazak istraživačkog centra u kom se radi sa radoznalom i motivisanom decom, koja nisu nužno najbolja u školi ili na fakultetu, ali koja žele da uče i istražuju – dovoljni su za uspostavljanje važne strateške saradnje. Novi partneri sarađivaće u oba pravca, u oblastima u kojima postoje funkcionalne veze. Radiće na razvijanju programa iz ekologije i geologije, razmenjivaće iskustva i informacije, obučavaće mlade stručnjake i potencijalne buduće kadrove.

“Ovaj projekat je u skladu sa našom strategijom socijalne odgovornosti i u potpunosti zadovoljava naše kriterijume za uspostavljanje partnerskih odnosa. On je od strateške važnosti za Srbiju, doprinosi razvoju ljudskog potencijala Srbije, nije komercijalne prirode i zanimljiv je za obe strane. Petnica pored naše finansijske podrške može da računa i na našu tehničku bazu a mi zauzvrat možemo da dobijemo sveže, najbolje umove Srbije za rešavanje problema u oblastima kojima se bavimo, kao što su ekologija i razvoj kvalitet proizvoda”, rekao je Kiril Kravčeko, generalni direktor NIS.

Uprkos velikom uspehu u radu sa talentovanom decom i predavačima, brojnim pohvalama i obećanjima, Petnica je ove godine ostala bez finansijske podrške Ministarstva prosvete. Na inicijativu B92, najbrže i najefikasnije je reagovao NIS.

Istraživačka stanica Petnica jedinstvena je naučno-obrazovna institucija u zemlji. Svake godine okuplja na stotine srednjoškolaca, studenata, profesora i istraživača ali ovde nema ocenjivanja, testiranja, ispitivanja, niti se na kraju deli diploma. Sve se zasniva na znanju, radu i ogromnoj motivaciji “petničara”.

Donacija NIS-a pomoći će Petnici će završi programe planirane do kraja ove godine, a radiće se na nastavku saradnje i tokom cele 2010.

Društvo

Nesuglasice u ZOO vrtu

Beograd -- Sindikat Nezavisnost u ZOO vrtu Beograd optužuje direktora Vuka Bojovića za nezakonite otkaze. Bojović kaže da od zaposlenih traži jedino da rade i da ne kradu.

Društvo četvrtak 30.07. 13:39 Komentara: 5
strana 1 od 105 idi na stranu