Jovanović za korenite promene

Srbiji su potrebne korenite promene, a sadašnja vlada nema snage za politiku koja bi zemlju suštinski menjala, kaže predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Izvor: Tanjug, portal Srbija danas

Sreda, 29.07.2009.

00:55

Default images

"Unutar sebičnih i neprirodnih koalicionih odnosa u sadašnjoj vladi nema potrebnog kvaliteta za ostvarivanje ciljeva za koje su građani uglavnom glasali na izborima u maju prošle godine", izjavio je predsednik Liberalnodemokratske partije u intervjuu za veb portal "Srbija danas".

Sve dok su socijalna pomoć i asfaltiranje seoskih puteva aduti u političkim kampanjama društvo neće slobodno donositi političke odluke, rekao je on i dodao da je zajednička obaveza LDP i drugih stranaka, koje sebe smatraju demokratskim, da to promene.

Jovanović je pozvao Srbe da učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu u novembru na svim mestima gde za to postoje uslovi, jer bi "novim bojkotom uskratili sebi šansu da utiču na svoje živote".

On očekuje da deklaracija o Srebrenici u kontekstu prevladavanja tereta prošlosti i ubrzavanja evropeizacije Srbije početkom septembra dobije podršku u Skupštini Srbije.

Lider LDP je istakao da je zajednička evropska budućnost prilika i da su zato za tu stranku prioriteti prijateljstvo, saradnja i zajednički projekti sa Crnom Gorom, Hrvatskom, BiH i Makedonijom.

On je istakao da LDP ne veruje da će sama promeniti Srbiju i da akteri promene moraju biti građani i da se zato nastavlja transformacija te stranke sa ciljem da stigne do onih birača koji glasaju za druge partije, a intimno se slažu sa LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: