Sud o oduzimanju Ulemekove imovine

Postupak protiv Milorada Ulemeka za privremeno oduzimanje imovine stečene kriminalom počeo je bez prisustva javnosti u sudnici u Okružnom zatvoru.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

11:49

Default images

Odluka nije doneta, a naknadno će biti utvrđen datum nastavka suđenja. Specijalno tužilaštvo je zatražilo da se Ulemeku privremeno oduzme kuća na Ceraku, jer smatra da je plaćena novcem koji je naplaćen od otkupa za otetog Vuka Bajruševića.

Skoro četiri sata, iza zatvorenih vrata, u posebnoj sudnici Centralnog zatvora, raspravljalo se o zahtevu da se Ulemeku privremeno oduzme porodična kuća na Ceraku.

Na zahtev odbrane, suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog toga što su, kako su naveli, stranke u sporu između ostalih i maloletna deca nevenčanog para Ulemek Ivanović.

“Zahtev Tužilaštva je neosnovan, neprecizan i jedino što mogu da dodam, dakle imajući u vidu da imam zabranu iznošenja podataka i činjenica iz ovog postupka, da smo mi pripremili kompletnu dokumentaciju iz koje se nesumnjivo može utvrditi da se radi o legalnoj i zakonito stečenoj imovini, pre nego što je izvršeno ovo krivično delo otmici prema Vuku Barjuševiču, iako moj branjenik Milorad Ulemek nije ni osuđen“, kaže advokat Slobodan Milivojević.

Ovo je prvo suđenje na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom i prvo koje se održava u nedavno otvorenoj sudnici u Centralnom zatvoru.

Novinari su ročištu prisustvoali svega desetak minuta posle čega su bili zamoljeni da napuste zgradu.

Milorad Ulemek, u sakou, obrijan i poduže kose vezane u rep, u sudnicu je ušao u pratnji zatvorskih čuvara.

Sudu se nije obraćao, kartko se pozdravio sa Aleksandrom Ivanović, a potom se javio i trojici momaka koji su zajedno sa novinarima suđenje pratili iz staklom odvojene prostorije.

Posle suđenja, Centralni zatvor, u pratnji trojice momaka, napustila je i Aleksandra Ivanović koja nije davala izjave za medije.

Predmet spora protiv nje i Ulemeka je kuća u Ilije Stojadinovića 87 na Ceraku. Jedan deo kuće vodi se na Ulemeka, drugi na Aleksandru Ivanović, a treći na preduzeće Stankom.

Odbrana tvrdi da je Legija kuću kupio legalno, od stana dobijenog od MUP-a i kredita. Tužilaštvo pak tvrdi da je objekat stečen nelegalno i da niko od njih u vreme kupovine nije imao nikakva primanja.

Ukoliko se prihvati zahtev za privremeno oduzimanje, biće sprovedena finansijska istraga da bi se utvrdilo njeno poreklo, a ako istraga pokaže da je kuća stečena nezakonito, biće trajno oduzeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: