Uhapšeno 25 krijumčara droge

Crnogorska policija uhapsila je 25 ljudi za koje se sumnja da su iz Albanije, preko Crne Gore, krijumčarili drogu u zemlje regiona i zapadne Evrope.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

10:08

Default images

Koordinirana akcija izvedena je i s druge strane granice, gde je albanska policija privela šest osoba za koje se sumnja da su sa crnogorskim ograncima umešani u krijumčarenje oko 2,5 tona skanka krajem prošle i početkom ove godine.

Među uhapšenima su članovi sedam kriminalnih grupa iz Crne Gore uključenih u krijumčarenje skanka, među kojima i glavni organizatori posla, kao i jedan policajac, službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, saopštila je Uprava crnogorske policije.

Akcija je izvedena u Podgorici, Nikšiću i Baru.

Pretresom porodičnih kuća, prilikom hapšenja pronađeno i oduzeto 35 kilograma skanka i oduzeta je veća količina oružja i eksploziva u ilegalnom posedu osumnjičenih.

Pronađeno je i oduzeto oko 70.000 evra, za koje se sumnja da su stečeni krivičnim delom, kao i 11 putničkih vozila, tri kamiona i veći broj mobilnih telefona sa SIM karticama.

Podgorički nedeljnik "Revija D" objavio je da količina skanka na crnogorskom tržištu nedvosmileno ukazuje da se, pored Albanije, droga proizvodi u Crnog Gori, kao i da je primat u tome preuzela ruska mafija.

Samo u prošloj godini u Crnoj Gori je otkriveno 450 kilograma te vrste opijata koji se na tržištu prodaje po ceni od 2.000 evra za kilogram.

Prema statističkim podacima, na svaki kilogram droge koju zapleni policija dolazi desetostruko veća količina one koja se krijumčari neopaženo, što znači da je kroz Crnu Goru, samo u protekla dva meseca, prošlo najmanje 10 tona skanka.

Skank je koncentrovana indijska konoplja, poput marihuane, sa nekoliko stotina puta jačim dejstvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: