Matićeva: VoIP protivzakonit

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kaže da firme koje u Srbiji pružaju telefonske usluge putem VoIP-a to rade nelegalno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2008.

12:49

Default images

Ona je kazala da u Srbiji još nije dozvoljeno pružanje te vrste telekomunikacionih usluga, ističući da je planirano da se do kraja godine usvoji pravilnik o VoIP-u i reguliše ta oblast. Upitana da li će firme koje sada pružaju telefonske usluge preko Internet protokola (VoIP-a) snositi posledice za to, Matićeva je kazala da se nada da će se uskladiti sa zakonom.

"Kašnjenje sa donošenjem regulative za posledicu ima to da se tržište razvija stihijski i neregulisano", kazala je Jasna Matić za agenciju Beta, napominjući da taj zaključak izvlači iz iskustva rada sa stranim investitorima.

Matićeva je od 2003. do 2007. godine bila direktorka Agencije za investicije i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: