DSS: Socijalno neodgovorna vlada

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da "glomaznost nove vlade pokazuje da ona neće biti socijalno odgovorna već će zadovoljavati partijske interese".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

13:19

Default images

Mladenović je rekao da se pokazuje, "s obzirom na to kako se sastavlja nova vlada", da će ona biti slaba". On je kazao da je vlada sastavljena tako da su prvo bili poznati svi ministri pa tek onda mandatar "do koga se došlo na jedvite jade".

"Sve to pokazuje da će ova vlada biti slaba i da će voditi računa samo o stranačkim interesima, a ne o interesima gradjana i države", smatra Mladenović.

Prema njegovim rečima, tako veliki kabinet plod je "trulih kompromisa stranaka", a "od prvog cilja, socijalno odgovorne vlade i socijalne politike, nema ništa".

Portparol DSS-a je kazao i da poslanici te stranke i Nove Srbije neće glasati za zakone o vladi i ministarstvima, o kojima se raspravlja u Skupštini Srbije.

Novi član Glavnog odbora, dramski pisac Siniša Kovačević, kazao je da se DSS-u priključio jer je "njegov politički etički kodeks sličan kodeksu i politici DSS-a".

"Koalicija za Beograd stabilna"

Andreja Mladenović ocenio je da je koalicija za Beograd "stabilna" i da je "sramotno da presednik Republike (Boris Tadić), koji nije u stanju da odvoji svoje funkcije predsednika države i stranke, najavljuje koalicije na lokalnom nivou". Tadić je juče najavio da će princip, po kojem je formirana većina u Skupštini Srbije "biti primenjen i kod konstituisanja vlasti u Beogradu" i poručio da je "nemoguće efikasno voditi Srbiju, ukoliko srce tog sistema nije u direktnoj koordinaciji sa Vladom i ako ne postoji ista struktura vlasti u Beogradu i u Republici".

Mladenović je kazao da "nema problema u okviru koalicije koja je dogovorena na nivou Beograda".

On je naveo da ta koalicija želi na sastancima da dogovori buduću politiku delovanja gradske vlasti i da dočeka spremno konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda 14. jula, kako bi odmah po preuzimanju vlasti počeli da rade u korist Beograda i Beograđana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: