Ostavka ministra zbog auto-trka

London -- Jedan od ministara u britanskom Ministarstvu odbrane podneo ostavku kako bi učestvovao na auto-trkama 24 sata Le Mana.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar za odbrambenu opremu i podršku Pol Drajson odlučio je da napusti neplaćen položaj kako bi učestvovao na poznatim trkama, posle osvajanja drugog mesta na britanskom granpriju. Na Drajsonovo mesto u Ninistarstvu odbrane biće postavljena En Tejlor, saopštio je portparol britanskog premijera Gordona Brauna.

"Imam priliku da se sledeće godine takmičim na Trkama Le Man u SAD, što je ključan korak ka mogućem ostvarenju mog sna o uspehu u trci izdržljivosti 24 sata Le Mana", stoji u pismu koje je Drajson juče uputio premijeru, preneo je Rojters.

Drajson je istakao da, nažalost, to ne može da bude ostvareno sa izazovima koje nosi radno mesto u Vladi.

Braun je uputio pohvale Drajsonu za "isporuku ključne opreme na prve linije fronta brže nego ikad, čime je pomogao spasavanju života u Iraku i Avganistanu.

Britanska vlada našla se na udaru oštrih kritika porodica vojnika koji služe u Iraku i Avganistnu, a koje su optužile Braunovu administraciju da je vojnike tamo poslala nedovoljno opremljene, podsetila je britanska agencija.

strana 1 od 587 idi na stranu