Smene u Sloveniji

Tri ministra su danas predali ostavke vladi Slovenije, koja je istovremeno smenila direktora tajne službe.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2007.

20:11

Default images

Na današnjoj, redovnoj sednici, slovenačka vlada je smenila direktora slovenačke obaveštajno-bezbedonosne službe (SOVA), Matjaža Šinkovca i na to mesto imenovala državnog sekretara iz kabineta premijera, Andreja Rupnika.

Do smene je došlo posle niza afera, koje su se pojavile u slovenačkoj javnosti, u vezi sa radom tajne službe, od nelegalno plaćanja puta indijskom iscelitelju tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsednika Slovenije, Janeza Drnovšeka, sve do poslednje afere o prisluškivanju razgovora sadašnjeg premijera, Janeza Janše i hrvatskog premijera, Ive Sanadera.

Istovremeno, danas su ostavke vladi podneli i tri ministra: ministar zdravlja, Andrej Bručan, saobraćaja, Janez Božić i visokog školstva, Jure Zupan.

Premijer Sloenije, Janez Janša prihvatio je ostavke pomenutih ministara, kojima je opozicija nedavno najavila interpelacije u parlamentu i čiji rad je bio jako kritikovan u poslednje vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: