Radnici ušli u Jugoremediju

Više od 200 otpuštenih radnika, akcionara fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina, ušlo večeras u krug fabrike.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2006.

19:57

Default images

Radnici su ušli u krug fabrike uprkos protivljenju fabričkog obezbeđenja, ali incidenata nije bilo. Radnici su ušli u fabričku menzu i tu će, prema rečima predsednika Udruženja malih akcionara Jugoremedija 2 Zdravka Deurića, ostati dok iz zrenjaninskog suda ne stigne rešenje o zakazivanju vanredne Skupštine akcionara kompanije.

Radnici su se odlučili na ulazak u fabriku posle današnjeg odbijanja generalnog direktora i doskorašnjeg većinskog vlasnika Jovice Stefanovića da uvaži zahtev te grupe akcionara za zakazivanje vanredne sednice.

Stefanović je, umesto vanredne, zakazao redovnu skupštinu za 3. mart sledeće godine, zbog čega su se radnici, kao većinski vlasnici, obratili sudu koji je dužan da za 48 sati izda rešenje za zakazivanje vanredne skupštine, rekla je potpredsednica udruženja akcionara Nadica Margold.

Pri donošenju te odluke radnici su se pozvali na presudu Višeg trgovinskog suda u Beogradu, koja je postala pravosnažna pre desetak dana, a kojom je poništena dokapitalizacija te fabrike koju je sprovela Stefanovićeva firma Jaka 80.

Posle te presude Stefanovićeva firma ima manjinski paket akcija i na varednoj skupštini akcionara biće, kako najavljuju bivši radnici, imenovani novi Upravni odbor fabrike, novi menadžment i novi direktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: