Počelo suđenje Daviniću

Pred Vojnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu počelo je suđenje bivšem ministru odbrane SCG Prvoslavu Davniću.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2006.

14:07

Default images

Daviniću se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele osam stanova pripadnicima specijalne vojne jedinice "Kobre". Suđenje je zatvoreno za javnost zbog iznošenja dokumenata i podataka koji imaju status službene tajne, a Davinić se tereti da je pripadnicima "Kobri" dodelio veću kvadraturu stanova u beogradskim naseljima Cerak i Bežanijska kosa, nego što im je to pripadalo po zakonu.

Pošto je Davinić izneo svoju odbranu, nastavak suđenja je zakazan za 13. septembar. Bivši miistar odbrane rekao je novinarima da je odbacio optužbe i da je u svom iskazu pokazao da je postupao u skladu sa propisima.

"Imao sam ovlašćenje da ljudima koji su obezbeđivali predsednika SCG i Srbije, načelnika Generalštaba i mene, na prioritetnoj osnovi obezbedim stanove dok vrše tu funkciju. Tokom pretresa prezentirana su nova značajna dokumenta koja otklanjaju svaku sumnju u ispravnost moje odluke", rekao je Davinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: