"Suočavanje s budućnošću"

U Beogradu je danas održan skup "Suočavanje s budućnošću".

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2005.

14:37

Default images

Učesnici skupa su ocenili da je za budućnost Srbije prvi i najvažniji korak suočavanje s prošlošću. "To je dug i težak proces, ali jedini koji vodi u demokratiju, stabilnost i prosperitet", rekao je ambasador Nemačke u Srbiji i Crnoj Gori Andreas Cobel.

Bivši predsednik parlamenta SCG Dragoljub Mićunović izjavio je da je Srbija opterećena prošlošću, ali da su mladi njen demokratski potencijal. "Uvek je bilo otpora zločinima, ali su u tome uvek prednjačili mladi. Oni su potencijal za budućnost", rekao je Mićunović.

Moderator diskusije i predstavnik Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić ocenila je da je Srbija tokom devedesetih godina doživela kataklizmu jer je ostala bez mladih i obrazovanih ljudi koji nose promene. "Srbija ne može stalno u istoriji da gubi mladu elitu, njihovo znanje akumulirano je negde van Srbije i mi moramo da ih vratimo", rekla je ona.

Skup su organizovali Misija OEBS-a u SCG, Evropski pokret u Srbiji i Studentska unija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: