Hag odustao od Kapetana Dragana

Hag, Pert -- Portparol Haškog tribunala Florans Artman kaže da Dragan Vasiljković trenutno nema status pred tim sudom.

Izvor: Beta
Podeli

"On je ranije imao status osumnjičenog, i to je znao kad je došao da svedoči. Vasiljković je bio pod istragom, ali je Tužilaštvo odustalo od toga jer nije imalo vremena da završi istragu zbog skraćenja mandata. "Ime Kapetana Dragana nije bilo na listi glavnih ciljeva Haškog tribunala", rekla je Florans Artman za Građanski list, ali nije želela da kaže za koje je zločine bio sumnjičen.

Slučaj Kapetana Dragana u Australiji otvoren je posle pisanja sidnejskog dnevnika The Australian da on živi u Pertu pod imenom Danijel Sniden i da živi od podučavanja golfu. Ministar pravde Australije Kris Elison zatražio je od Federalne policije da pokrene istragu o tom slučaju.

Oficir u Australijskoj federalnoj policiji za javne poslove Džoan Vajt kaže za Građanski list da je policija kontaktirala s Haškim tribunalom kako bi utvrdila informacije na osnovu kojih će odlučiti o daljim koracima koje će preduzeti protiv Vasiljkovića. "Federalna policija zasad nije pokrenula taj predmet. Kada je reč o ratnim zločinima u SFRJ, uobičajeno je da nam Haški tribunal upućuje zahteve o istrazi. Do sada se to nije dogodilo za taj slučaj", kaže ona.

Ratni zločini

strana 1 od 37 idi na stranu