Utorak, 06.09.2005.

12:27

Radio Boom 93 u etru 13 godina

Pre 13 godina prvi nezavisni radio u Požarevcu i okolini, "Boom 93", počeo je da emituje program na frekvenciji 93,4 MHz.

Izvor: B92

Default images

Taj radio osnovan je u rodnom gradu porodice Milošević-Marković, u Požarevcu, leta 1992. Posle probne faze, radio je zvanično počeo emitovanje 6. septembra iste godine. Boom 93 bio je prvi radio koji je slušaocima u unutrašnjosti Srbije omogućio da čuju reemitovane emisije beogradskog Radija B92, Radija Free Europe, BBC-a, Glasa Amerike...

Režim Slobodana Miloševića je u tom periodu zabranio rad jedinom nezavisnom radiju u Požarevcu čak tri puta, zbog čega je Boom 93 bio van etra ukupno 25 meseci. "Radio je bio i ostao nezavistan, otvoren, profesionalan, urban", opisuje danas katakter svog radija osnivač radija Boom 93 Miša Tadić i zahvaljuje na podršci svima koji su pomogli da Boom 93 preživi teške godine Miloševićeve diktature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: