Vatikan kritikuje feminizam

Izvor: B92

Subota, 31.07.2004.

14:54

Default images

Vatikan je saopštio da feministička borba za vlast i ravnopravnost polova potkopava tradicionalan koncept porodice.

Ta borba stvara i pogodno okruženje za homoseksualne parove, saopštio je Vatikan u subotu. U dokumentu "O saradnji muškaraca i žena u crkvi i u svetu", Vatikan navodi da žene treba da budu poštovane i da uživaju ista prava na radnom mestu, ali da razlike između polova moraju biti priznate i naglašene.

"Poslednjih godina drugačije se obrađuju pitanja žena, uključujući tendenciju da jasno budu naglašeni uslovi potčinjavanja i zavisnosti žena, što vodi daljem antagonizmu. Mnoge žene osećaju kako moraju da budu ‘protivnici muškaraca’ ako žele da budu žene. Suočene sa zloupotrebom vlasti, žene su i same počele da traže vlast. Taj proces vodi sukobu muškaraca i žena, koji ima najpogubnije efekte na strukturu porodice", navodi se u dokumentu koji je objavila Kongregacija za doktrinu vere, odeljenje Vatikana koje se bavi čuvanjem i interpretacijom doktrine.

Prema mišljenju Vatikana, feminizam pokušava da izbriše razlike među polovima. "Feminizam je inspirisao ideologije koje dovode u opasnost tradicionalnu porodičnu strukturu koju čine otac i majka, što je proizvelo rastuću pojavu homoseksualizma kao ekvivalenta tradicionalnoj porodici", piše u dokumentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: