Odgovor na američki zahtev se i dalje pažljivo razmatra

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

19:29

Default images

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić rekao je u ponedeljak da odgovor na američki zahtev o neizručivanju njihovih državljana Međunarodnom krivičnom sudu neće uticati na proces priključivanja SCG programu Partnerstvo za mir. "Taj zahtev nema suštinske veze sa našim uključenjem u partnerstvo. Ima direktne veze sa bilateralnom vojnom saradnjom i sa američkom pomoći u refomi Vojske SCG i to je jedina negativna konsekvenca koju bismo mogli da očekujemo", rekao je Tadić novinarima nakon predavanja na Fakultetu za civilnu odbranu. On je dodao da SCG neće odgovoriti u ranije navedenom roku (1. jul) na američki zahtev. Prema njegovim rečima ta inicijativa se pažljivo razmatra na nivou Saveta ministara SCG, vlada država članica i nadležnih ministarstrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: