Mićunović: Novi uslovi za prijem u SE bili bi presedan

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2003.

11:04

Default images

Predsednik Veća gradjana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović izjavio je da bi bio "presedan" ukoliko bi, nakon usvajanja Ustavne povelje buduće zajednice Srbije i Crne Gore, međunarodna zajednica postavila nove uslove za prijem SRJ u Savet Evrope.

"Novi uslovi, uključujući i saradnju sa Haškim tribunalom, za prijem naše zemlje u SE bili bi svojevrstan presedan. Kada Ustavna povelja bude usvojena, ispunićemo sve uslove za prijem u SE koje smo ranije potpisali", rekao je Mićunović novosadskom "Građanskom listu". Ocenio je da u međunarodnim odnosima uvek ima i "dodatnih pritisaka", i dodao da ne treba iskjučiti mogućnost postavljanja novih uslova zajednici Srbije i Crne Gore. "Međutim, ponavljam, bio bi to presedan, i bilo bi teško braniti takvu odluku", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: