Trajković znao za hladnjače sa leševima

Izvor: B92

Nedelja, 12.01.2003.

17:09

Default images

Jedan od doskora najznačajnijih funkciora u MUP-u Srbije je Živko Trajković. Trajković je bio višegodišnji komandant Specijalnih antiterorističkih jedinica, a od ponedeljka je na novoj dužnosti zamenika načelnika Instituta za bezbednost. U razgovoru za Radio B92 Trajković kaže da je, kao i ostali najviši zvaničnici policije, znao za hladnjače kojima su sa Kosova iznošena tela civila, ali da o tome nije smelo da se govori.

"Vidite, ja sam saznao za te leševe na sahrani mog vozača, kada mi je na Kosovu vozilo naletelo na protivtenkovsku minu. Ja sam bio ranjen tom prilikom, a nastradao je vozač Aleksić Radovan koji me je vozio 8 godina. Kada smo došli da ga sahranimo, meni je tadašnji šef Centra (za obuku pripadnika SAJ) rekao da je došla naredba iz ministarstva da će doći neki kamioni, da je to državna tajna i da to nikome ne sme da kaže jer se za to gube glave. Zašto je odlučeno da to tu bude, kako je odlučeno, to mi ni dan-danas nije jasno. Ja sam par puta pokušavao da razgovaram sa tadašnjim načelnikom resora g. Đorđevićem i predlagao da se to odatle izmesti, ali nisam naišao ni na kakav odgovor", rekao je Trajković za B92.

Intervju sa Živkom Trajkovićem možete da čujete u ponedeljak u emisii Kažiprst od 9.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: