Četvrtak, 05.12.2002.

12:14

Vukčević demantuje informacije o ostavci

Izvor: B92

Default images

U Crnoj Gori je i dalje glavna tema istraga oko trgovine ženama i izjave devojke iz Moldavije koja je u jednoj podgoričkoj javnoj kući bila zlostavljana. Državni tužilac Božidar Vukčević od kojeg sve nevladine organizacije traže ostavku zbog ove afere ponovo se oglasio, izveštava dopisnik Radija B92 iz Podgorice Srđan Janković. Vukčević je reagovao na napis podgoričkih "Vijesti" da je dobio uvjerenje od MUP-a da on nije trenutno meta interesovanja policije, te da mu je, povodom zahtjeva za ostavkom preporučeno da sam donese odluku. On je demantovao i da je u konsultacijama sa najvišim državnim funkcionerima Crne Gore tražio da neće biti uhapšen ukoliko podnese ostavku. "Odgovorno vam kažem da nije tačna i još jedna je u nizu do sada saopštenih netačnih informacija. Nikakvih pritisaka na mene nije bilo, naravno, sem razgovora koje sam obavio u okviru svojih zakonskih nadležnosti", rekao je Vukčević.

Upravnica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević za državni radio je komentarisala Vukčevićev stav da ne želi da podnese ostavku: "Da li se on plaši da će, ako podnese ostavku, biti običan građanin, pa će možda protiv njega neko podići optužnicu – možda je i to u pitanju".

Šef tima crnogorske policije za borbu protiv trgovine ljudima Milan Paunović najavio je da će protiv svih koji su učestvovali u trafikingu biti podnete krivične prijave, a da će slučaj djevojke iz Moldavije biti zaokružen u narednih nekoliko dana. Paunović je rekao da u akcijama otkrivanja trgovine ljudima sa crnogorskom policijom sarađuju i službe bezbjednosti zemalja u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: