Nadjeno telo ubijenog coveka, incidenti na Kosovu

Izvor: B92

Subota, 29.04.2000.

18:39

Default images
U blizini Urosevca u petak je pronadjeno telo coveka koji je ubijen vatrenim oruzjem - potvrdio je u subotu KFOR ne navodeci detalje, osim da policija UNMIK-a istrazuje ovaj slucaj. U severnom delu Kosovske Mitrovice, francuski pripadnici KFOR-a bili su prisiljeni da u petak uvece ispale metke upozorenja zbog dva Albanca ciji su zivoti bili u opasnosti. U blizini granicnog prelaza Morina u petak su uhapsene tri osobe zbog ilegalnog pokusaja da predju granicu izmedju Albanije i Kosova i dva Albanca zbog ilegalnog prelaska granice u blizini Dragasa.

Strajku gladju ciji je cilj da se izdejstvuje oslobadjanje kosovskih Albanaca iz zatvora u Srbiji, u Pristini se prikljucilo 25 osoba. Strajk gladju je poceo u petak, posle visednevnih demonstracija u centru Pristine. Strajkace do sada nije posetio niko od albanskih politicara, niti predstavnika UNMIK-a.

Cetiri putnika su povredjena kada je velika grupa Albanaca kamenovala autobuse koji su iz crkve u juznom delu Mitrovice prevozili Srbe u severni deo grada. Grupa od oko 400 Srba prebacena je u subotu ujutru u juzni deo Mitrovice, do crkve Sveti Sava, na liturgiju povodom Velikog petka. Odmah posto su Srbi stigli, velika grupa Albanaca je blokirala prostor oko crkve. Na vest da su Albanci kamenovali autobuse koji su prevozili vernike, na severnoj strani istocnog mosta okupila se grupa Srba. Nesto kasnije svi Srbi koji su ostali u crkvi prevezeni su oklopnim transporterima u severni deo grada, a njihovi sunarodnici, koji su se okupili kod istocnog mosta, su se razisli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: