Delegacija SB UN na Kosovu

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2000.

19:57

Default images
Osmoclana delegacija Saveta bezbednosti UN stize u cetvrtak posle podne u dvoipodnevnu posetu Kosovu. UNMIK-ov predstavnik za stampu je povodom ove posete za B2-92 rekao: "Osnovna svrha ove posete je to sto oni zele da dodju i licno da se uvere u stanje na terenu, da vide kako se stvari odvijaju, sta se dogadja. Pruzice im se brojni izvestaji i, kao sto sam vec rekao, oni ovde zele da vide realno stanje stvari. Doalskom ovde, oni zele da upute snaznu poruku svim stranama da je potrebno odbaciti nasilje, obezbediti javnost, sigurnost i red, promovisati stabilnost i sigurnost za sve zajednice i podrzati potpunu i efektivnu primenu rezolucije 1244. Svojim dolaskom, oni zele da vide sta UNMIK radi, kao i da shvate situaciju na terenu", rekao je Sunjil Narula, UNMIK-ov predstavnik za stampu. Prema rasporedu posete koji se iz casa u cas menja, delegacija ce posetiti Prizren, romsku zajednicu u Djakovici, kao i porodice nestalih osoba i mesta rada sudskih istrazitelja Haskog tribunala u tom reonu, policijsku skolu u Vucitrnu, Gracanicu gde ce razgovarati sa vladikom rasko-prizrenskim Artemijem, Gnjilane – gde ce se sastati sa predstavnicima Srba, kao i Kosovsku Mitrovicu u kojoj ce se sastati sa predstavnicima Srba i Albanaca. Tokom boravka u Pristini delegacija SB prisustvovace specijalnom sastanku Prelaznog veca Kosova, a sastace se i sa predsednikom komiteta vlade Jugoslavije za saradnju sa UNMIK-om, g. Vukicevicem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: