Petak, 26.04.2002.

20:00

MICUNOVIC ZA HITAN SASTANAK DOS I "ZAJEDNO ZA JUGOSLAVIJU"

Izvor: B92

Default images
Predsednik Veca gradjana u Saveznoj skupstini Dragoljub Micunovic izjavio je u petak da ce inicirati hitne razgovore DOS i koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" o realizaciji Sporazuma o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore. "DOS i 'Zajedno za Jugoslaviju'

treba da se dogovore kakve ce stavove zauzimati u komisiji za pripremu Ustavne povelje i da sa zajednickim stavom izadju pred Skupstinu", rekao je Micunovic. On je rekao da ce predloziti da ti razgovori budu odrzani sto pre, mozda i tokom prvomajskih praznika. On je najavio da ce traziti donosenje zakona o poslanicima kojim bi bio regulisan problem nedostatka kvoruma na sednicama i obezbedjen kvalitetniji rad. On je predlozio da za poslanike vise ne budu birani ljudi koji vode velike firme i advokatske kancelarije i koji imaju obaveze koje su im prece od poslanickih.

Micunovic je rekao da je Zakon o amnestiji u petak povucen s dnevnog reda zbog toga sto ne bi bilo dobro da ne bude usvojen i zbog toga sto ce ga Savezna vlada doraditi i vratiti na razmatranje vec na nekoj od narednih sednica Parlamenta. Prema njegovim recima, do neusvajanja i povlacenja Zakona dolazi zbog neusaglasenih stavova poslanickih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: