ZA DOBROVOLJNU SARADNJU 6 OPTUZENIH

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2002.

20:00

Default images
Pozivu Savezne vlade za dobrovoljnu predaju optuzenih pred Haskim tribunalom u roku koji je odredjen odazvali su se Dragoljub Ojdanic, Milan Martic, Mile Mrksic, Nikola Sainovic, Vladimir Kovacevic i Momcilo Gruban, saopstio je Savezni sekretarijat za informisanje u utorak. Ova lica duzna su da se, u dogovorenom roku, pojave pred Medjunarodnim krivicnim tribunalom u Hagu, kada ce Savezna i republicke vlade dostaviti garancije da se brane sa slobode. U slucaju da se ova lica u dogovorenim rokovima ne pojave pred Tribunalom, smatrace se da su odustala od saradnje i bice sprovedena redovna, zakonom predvidjena, procedura, navodi se u saopstenju. Savezna vlada preuzela je na sebe i troskove prevoza za one koji su se dobrovoljno prijavili i za njihove branice.

Za lica koja su na spisku Haskog tribunala, a nisu se doborovoljno odazvala saradnji, Savezno ministarstvo pravde ce u sredu dostaviti Okruznom sudu u Beogradu obrazlozene optuznice, navodi se u saopstenju.

Petorica optuzenika pred Haskim tribunalom, koji su se dobrovoljno prijavili, imaju rok od 15 dana da odu u hag, rekao je agenciji Beta pomocnik jugoslovenskog ministra pravde Nebojsa Sarkic. Sesti optuzeni, Mile Mrksic, ima nesto duzi rok od 30 dana, zbog zdravstvenog stanja, rekao je Sarkic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: