Na Kosovu redukcije struje - sest sati dnevno

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2000.

19:57

Default images
Predstavnici UNMIK-a i Elektroprivrede Makedonije potpisali su sporazum o snabdevanju Kosova elektricnom energijom iz te zemlje, javlja Beta. Tom prilikom razmatrane su i mogucnosti da se preko Makedonije na Kosovo uvozi struja iz Grcke. Na Kosovu su na snazi restrikcije struje tako da stanovnistvo te pokrajine cetiri sata ima struju, a dva nema. Elektro-Kosovo je u nedelju saopstilo da ce nastaviti redukciju struje. Sporazum o uvozu grcke struje preko Makedonije jos nije poceo da se realizuje.

Na teritoriji Srbije normalizovano je snabdevanje potrosnje elektricnom energijom, i potpuno su ukinute mere za zastitu elektroenergetskog sistema, saopstila je Elektroprivreda Srbije. U EPS-u i dalje apeluju na potrosace da racionalno trose struju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: