SE: Debata o pandemiji novog gripa

U Savetu Evrope biće održana parlamentarna debata o upravljanju pandemijom novog gripa, koju je zatražio predsednik Komiteta za zdravstvo SE, Volfgang Vodarg.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

10:49

Default images

On tvrdi da pandemija novog gripa ne postoji i da farmaceutska industrija na osnovu toga profitira. "Svedoci smo da je posle jednog veoma slabog, normalnog početka, u aprilu prošle godine, s nekoliko stotina obolelih i desetak mrtvih,Svetska zdravstvena organizacija već najavila da to može da bude pandemija", rekao je Vodarg za "Večernje novosti".

"To nije bilo normalno. Nije bilo naučne opravdanosti o pandemiji. SZO je poručila da se radi o novom virusu koji može da bude veoma opasan. Ali, to nije tačno", dodao je on.

Član radne grupe za praćenje virusa novog gripa, Vladimir Petrović, izjavio je da je pitanje vremena kada će se ovaj slučaj rešiti.

O tome kako protiče vakcinacija kod dece Petrović kaže: “Odziv nije visok, jer nije zabeležena pojačana aktivnost virusa. Očekujemo preciznije informacije o vakcinaciji dece u toku protekla tri dana. Prema sadašnjim rezultatima, registrovan je nizak intenzitet kliničke aktivnosti nvog gripa, koji ukazuje da u naredne dve nedelje nećemo imati epidemijski talas“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: