Potvrđena 344 slučaja novog gripa

U Srbiji su laboratorijski potvrđena 344 slučaja novog gripa A (H1N1), a registrovano je 17 smrtnih ishoda, saopštio je Institut "Torlak".

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2009.

12:56

Default images

U saopštenju se navodi da je poslednji smrtni ishod zabeležen 22. novembra kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio hospitalizovan na odeljenju Opšte bolnice u Pančevu za intenzivnu negu.

Na bolničkom lečenju je 507 ljudi sa oboljenjima sličnim gripu, od kojih je 19 na respiratoru.

U saopštenju je navedeno da je u periodu od 26. oktobra do 23. novembra potvrđeno 211 slučajeva novog gripa. Najveći broj obolelih u ovom periodu su osobe u dobi od 30 do 64 godine.

Na osnovu utvrđenog povećanja učestalosti oboljenja sličnih gripu i potvrde pandemijskog soja virusa gripa, prijavljene su epidemije pandemijskog gripa među stanovništvom Južnobačkog, Južnobanatskog, Severnobanatskog i Sremskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Beograda i epidemije u školskim kolektivima u Nišu, Kragujevcu i Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: