DSS:Zakon o nadležnostima neustavan

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić izjavio je da je Nacrt zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine “protivustavan i separatistički akt”.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 03.11.2009.

14:22

Default images

“Bilo je pogrešno prvo doneti Statut Vojvodine, pa tek onda da Vlada Srbije usaglašava predloge republičkih zakona sa onim što stoji u Statutu, jer je taj akt u hijerarhiji propisa ispod republičkih zakona”, kazao je Aligrudić novinarima u parlamentu.

On je naveo da su sve tačke sporne, počev od toga kako se organi formiraju, do nadležnosti u spoljnoj politici i odnosa prema manjinama.

Aligrudić je rekao da se moralo raditi drugačije, ako se poštovao Ustav Srbije i da je prvo trebalo doneti zakon o finansiranju, zakon o prenosu nadležnosti i niz drugih zakona, nakon čega je Skupština Vojvodina trebalo da donese Predlog Statuta u skladu sa republičkim propisima.

On je podsetio da je ta stranka u skupštinsku procedure već uputila svoj predlog zakona o utvrđivanju nadležnosti, koji je, kako je rekao, u skladu sa Ustavom i obezbeđuje autonomiju Vojvodine.

Radna verzija Nacrta zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine objavljena je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, i u njoj se navode buduće nadležnosti, izbor, organizacija i rad organa i službi koje osniva Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: