Gadafi bez dozvole za šator

Libijski lider Moamer Gadafi planirao je da podigne šator u predgrađu Njujorka, ali su ga gradske vlasti upozorile da krši propise.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 23.09.2009.

09:09

Default images

Šator je trebalo da bude podignut u Bedfordu, oko 70 kilometara severno od Menhetna, na iznajmljenom zemljištu koje je u vlasništvu američkog milijardera Donalda Trampa. Gadafi, poznat po tome što prilikom putovanja u inostranstvo boravi u beduinskom šatoru, treba u Njujorku da govori u Generalnoj skupštini UN, koja počinje danas.

Radnici su juče postavljali šator i satelitske antene na Trampovom zemljištu u severnom njujorškom predgrađu, ali su vlasti Bedforda naložile kasno sinoć da se obustavi podizanje šatora zato što nije u skladu sa gradskim pravilima i zakonom, rekao je javni tužilac Džoel Saks.

On je rekao da će predstavnici gradskih vlasti danas proveriti da li su libijski radnici postupili kako im je naloženo.

Tramp je, u saopštenju, naveo da je izdao zemljište bliskoistočnim partnerima "koji su možda povezani s Gadafijem" i dodao da će proveriti šta se dešava.

Agencija Asošijeted pres je javila da su američke vlasti libijskoj vladi odbile i zahtev da, dok traje Generalna skupština UN, podigne šator u Centralnom parku na Menhetnu.

U međuvremenu, konvoj predsednika Libije sinoć je stigao u libijsku misiju pri UN, nedaleko od sedišta UN na Menhetnu.

Gadafi treba da se obrati učesnicima glavne debate prvog dana 64. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: