Jovanović: Javnost zna finansijere

Lider LDP-a Čedomir Jovanović tvrdi da su podaci o finansijerima njegove stranke javni, dok, međutim, osporava podatke o finansijerima DS-a.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2009.

01:37

Default images

Predsednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović osporio je, gostujući u emisiji "Poligraf" TV B92, istinitost navoda o finansijerima Demokratske stranke, ali nije konkretno naveo finansijere svoje stranke, iako tvrdi da su javnosti dobro poznati.

Lider LDP-a tvrdi da su podaci o finansijerima njegove stranke javni i da bi trebalo da ih objavi Narodna banka Srbije, a da ih poseduje i skupštinski odbor za finansije.

“Liberalnodemokratska partija nema senzacionalne finansijere, da su ljudi koji su naši simpatizeri manje - više poznati javnosti. Da to nisu vlasnici Luka, Mia iz Blaca ili firmi koje se pominju u izveštaju koji ste mi pokazali pre ove emisije. Ja mislim da je sve to sramota, zato što je netačno”, tvrdi Jovanović.

Jovanović najavljuje da će predložiti da ubuduće predizborne kampanje budu besplatne i tako se doprinese transparentnosti finansiranja stranaka.

“U vezi sa Lukom na strani građana”

Govoreći o inicijativi LDP-a da se formira anketni odbor koji bi ispitao sve navode o aferi vezanoj za zemljište Luke Beograd, Čedomir Jovanović kaže da u tom sporu njegova stranka nije ni na strani finansijera ni države već na strani građana.

“Mi smo posvećeni interesima građana Beograda. Za problem o kojem govorite odgovorna je ova država - to je moje mišljenje. Kada anketni odbor završi svoj rad, onda ćemo videti da li sam ja u pravu ili ne. Izvinite, ali odgovorna je država, a ne neko ko je iskoristio priliku i slabost te države, a onda napravio za sebe dobar posao”, ocenio je on.

Jovanović dodaje da će insistirati na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa slučajem Luke Beograd. Možete pogledati snimak gostovanja Čedomira Jovanovića u emisiji "Poligraf".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: