Ukrajina razmatra izmene sporazuma

Ukrajina će možda tražiti izmene u teško izvojevanom sporazumu o gasu sa Rusijom jer će uslovi sporazuma dodatno pogoditi uzdrmanu privredu zemlje.

Izvor: B92

Petak, 23.01.2009.

13:10

Default images

To je izjavio Aleksander Šlapak, ekonomski savetnik predsednika Ukrajine Viktora Juščenka. Sporazum važi, ali će Ukrajina možda tražiti reviziju tokom leta jer je cena gasa i dalje suviše visoka za privredu, rekao je Šlapak novinarima u Kijevu.

Sporazum, zaključen prošlog ponedeljka, kojim je okončan spor između dve susedne zemlje, udvostručio je cenu ruskog gasa Ukrajini za prvo tromesečje 2009.

Ukrajina je jedva mogla da plaća ruski gas čak i pre poskupljenja. Zemlja je suočena sa kolapsom domaće valute, padom izvoza i posrnulim bankarskim sistemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: