Grčka: Štrajkače na sud

Grčka vlada pokrenula je sudski proces protiv carinika koji štrajkuju, a granični prelaz između Grčke i Makedonije i dalje je blokiran.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.09.2008.

18:33

Default images

Grčka vlada nastoji da primora štrajkače da se vrate na posao, dok je zbog njihovog protesta u Grčkoj i dalje otežano snabdevanje gorivom. Carinici su počeli 48-časovni štrajk u ponedeljak zbog najava Vlade da će ukinuti bonuse na platu.

Zbog njihovog štrajka mnoge benzinske pumpe u većim gradovima ostale su bez goriva, dok su neke pumpe počele da racionalizuju prodaju, tako da svakom kupcu omogućavaju kupovinu manjih količina goriva.

Odluka Vlade da pokrene postupak na sudu nastoji da štrajk proglasi nelegalnim i da je u pitanju i zloupotreba.

Ako sud u oba slučaja donese presudu u korist Vlade, štrajkači će morati da se vrate na posao i u budućnosti neće moći da pokrenu štrajk iz istih razloga.

Prodavnice i supermarketi su upozorili da bi mogli da ostanu bez određenih proizvoda ako se štrajk nastavi, dok su vozači kamiona iz zemalja koje nisu članice EU zadržavani na grčkoj granici i po 12 časova.

I putnička vozila duže su zadržavana na graničnim prelazima.

Carinici su bili nezadovoljni planovima Vlade da ukine "posebne račune" koji omogućavaju dodatne isplate carinskim radnicima. Vlada tvrdi, s druge strane, da to neće dovesti do smanjena prihoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: