"Nikolić pripremao rascep radikala"

Funkcionerka SRS-a Elena Božić-Talijan izjavila je da je rascep u SRS-u Tomislav Nikolić veoma dugo pripremao i da je hteo da preuzme stranku.

Izvor: Glas javnosti, Tanjug

Četvrtak, 25.09.2008.

02:13

Default images

Novoizabrani generalni sekretar Srpske radikalne stranke je, u izjavi za "Glas javnosti", upitala da li "zaista neko veruje da je zbog amandmana Nikolić okrenuo leđa Šešelju" i navela da "oni transkripti nisu autentični, to je neka vrsta kompilacije".

Na pitanje koji deo transkripta nije istinit, ona je odgovorila da je 9. jula "postojala samo načelna priča da može da se pokuša sa amandmanom da se izmeni ili nekako poboljša SSP i pojača naš stav po pitanju zaštite integriteta i suvereniteta".

"Međutim, evropske diplomate su nastavile da istupaju sa stavom da nema ulaska u EU ako Srbija ne prizna Kosovo. Kao glavni i odgovorni urednik 'Velike Srbije', koja mora da prenese svaki zvaničan stav stranke, tvrdim SRS nikada nije imala stav da se amandmanom na prateći zakon može uticati na SSP", tvrdi Elena Božić-Talijan.

Ona je potvrdila da je funkcioner SRS-a Zoran Krasić za skupštinskom govornicom rekao da će radikali glasati za SSP, ali je navela da je to mogao da bude "politički manevar - izvolite, prihvatite amandman, a mi ćemo kasnije odlučiti da li ćemo tako i uraditi. To je legitiman politički manevar".

Upitana da li je bar istinit deo gde Šešelj kaže "ako prihvate naš amandman, glasaćemo za", ona je odgovorila: "Pravo je pitanje da li bilo ko veruje da je taj amandman bio uzrok onoga što se dogodilo."

"To je iskorišćeno kao povod. Ovo je veoma dugo pripremano, što će vreme i pokazati. Nikolić ima fantastičnu logističku podršku u finansijskom smislu. Čovek koji namerava da pravi stranku ne ulazi u to bez ogromnih finansijskih sredstava", smatra Elena Božić-Talijan.

Ona je optužila Nikolića da je njegov "prvi cilj bio preuzimanje stranke".

"Mislili su da će sve to moći da se sprovede u stranci, da prosto dobiju većinu za tu drugačiju politiku", tvrdi Elena Božić-Talijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: