Radikali traže smenu

Tomislav Nikolić je najavio da će radikali danas podneti predlog za razrešenje predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2008.

14:11

Default images

Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da je Dejanovićeva, posle konsultacija sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u ponedeljak, prekinula na dve nedelje rad parlamenta čime je prekršila, kako je rekao, više tačka Ustava Srbije i Poslovnika o radu skupštine.

U pisanom obrazloženju podeljenom novinarima navedno je da se Slavica Đukić-Dejanović, "ne pridržavajući se odredbi poslovnika i povređujući Ustav Srbije, izvršila nalog Tadića i prekinula sednicu bez uporišta u odredbama poslovnika koje se tiču uslova pod kojima se sednica prekida i time direktno Skupštinu Srbije stavila u funkciju izvršavanja političke volje predsednika Demokratske stranke".

Nikolić je dodao da će taj predlog poslati Demokratskoj stranci Srbije i Novoj Srbiji, od kojih očekuje da se izjasne tokom dana.

Poslanici DSS-a i Nove Srbije podržaće zahtev radikala za smenu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović, izjavili su šefovi tih poslaničkih grupa Miloš Aligrudić i Velimir Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: