"Studenti taoci nepotpisivanja SSP"

Srbijanka Turajlić rekla da mnogi programi EU za stručno usavršavanje i studentsku razmenu nisu dostupni srpskim studentima.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2008.

07:23

Default images

Profesorka Beogradskog univerziteta Srbijanka Turajlić je, gostujući u Poligrafu B92, rekla da je razlog samo to što vlast u zemlji nije uspela da izvrši svoje obaveze i potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Ona je navela da se radi o programu doživotnog učenja kroz koji je u prethodne tri godine prošlo milion studenata u celoj Evropi.

"Ministar Aleksandar Popović je savršeno svestan da je kao nekadašnji ministar nauke potpisivao naše učešće u naučnim programima Evropske unije FP7 nezavisno od Kosova", rekla je ona.

"Kosovo/UNMIK ima svoju kvotu, mi imamo svoju kvotu. Kako ga onda nije mučilo gde je Srbija, a gde je Kosovo? Ministar prosvete je uredno učestvovao na sastancima Bolonjskog procesa gde je Srbija zastupljena na jedan način, a Kosovo/UNMIK na drugi način. Kako to nikog ne muči? Da li to znači da ćemo sve te sporazume da ukinemo i ostanemo potpuno izolovani? Zašto su se uhvatili za ovaj jedan papir?", pita se Srbijanka Turajlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: