Tužilaštvo proverava navode o Delti

Tužilaštvo proverava sve navode iz međusobnih optužbi Miroslava Miškovića i Čedomira Jovanovića.

Izvor: B92, Beta

Petak, 23.11.2007.

11:10

Default images

Vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović rekao je da je slučaj Mišković-Jovanović kompleksan problem i da bi bilo nezahvalno davati rokove u kojima će Tužilaštvo izaći sa konkretnim stvarima, dodajući da ne preti zastarelost tog slučaja.

On je na konferenciji za novinare rekao da će Tužilaštvo ispitati celokupnu situaciju i preduzeti sve mere i aktivnosti, u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima.

Radovanović je potvrdio da je krivična prijava LDP-a danas stigla u Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i dodao da će biti analizirana i da će se po njoj postupiti.

Dodao je i da će Mišković i Jovanović, kao i Dušan Mihajlović, ukoliko bude bilo potrebno, biti pozvani na razgovor da pojasne svoje navode. Podsetimo, na njega se poziva Miroslav Mišković u svom pismu Čedomiru Joavnoviću.

"Nema potrebe da se niko obraća preko medija. Primićemo svaku prijavu, svaku informaciju, svaki dokaz. Postupaćemo vrlo efikasno", kazao je Radovanović.

Radovanović je rekao da je Tužilaštvo u koordinaciji sa svim držvanim organima i tuziocima nadležnih sudova povodom tog slučaja.

I Bubalo tuži Jovanovića

Predrag Bubalo (FoNet)
Ministar trgovine Predrag Bubalo najavio krivičnu prijavu protiv Čedomira Jovanovića, lidera Liberalno-demokratske partije.

Bubalo je rekao da je na sajtu LDP-a video svoje ime na spisku osoba za koje je Jovanović rekao da pripadaju "zločinačkom udruženju" i da je protiv njih podneo krivičnu prijavu. Bubalo veruje da će sud Jovanovića pravedno kazniti jer se radi o "patološkim neistinama".

"Pretpostavljam da bi sud, samo ako utvrdi da je reč o osobi koja nije odgovorna za svoje postupke, mogao doneti oslobađajuću presudu za patološke neistine koje je Jovanović izneo na moj račun", kaže on.

LDP je Specijalnom tužilaštvu i ministru pravde podneo krivičnu prijavu u kojoj su navedena imena članova "zločinačkog udruženja" koji su, kako se tvrdi, omogućili nelegalno poslovanje vlasniku Delte.

Na spisku su Miroslav Mišković, vlasnik Delte, Vojislav Koštunica, premijer Srbije, Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije, Dragan Jočić, ministar policije, Predrag Bubalo, ministar trgovine, Slobodan Milosavljević, ministar poljoprivrede i Mlađan Dinkić, ministar ekonomije.

Takođe, na tom spisku su i Manojlo Vukotić, direktor i odgovorni urednik lista Večernje novosti, Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a, Đuro Bilbija, glavni i odgovorni urednik lista Kurir, Đoko Kesić, glavni i odgovorni urednik lista Pres, Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik lista Gazeta, i Željko Cvijanović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Standard.

Tužbe protiv Jovanovića i LDP-a najavili su i Božidar Đelić i Mlađan Dinkić.

Ilić: Teško dokazivo

Profesor Pravnog fakučlteta Goran Ilić skeptičan je da će teške optužbe dve strane uopšte moći da se dokažu na sudu.

Ilić smatra da će epilog na sudu dobiti samo privatne tužbe koje će protiv Čedomira Jovanovića podneti ministri iz Vlade.

"Vi tvrdite jedno, ja drugo, i sada bi trebalo da se pojavi neki treći dokaz koji bi ukazivao da ste vi u pravu, a ja da ne govorim istinu", objašnjava on.

"Pravosuđe će biti dovedeno u situaciju koja mu neće pružiti priliku da neke jasne dokaze ima pred sobom, koja će ga ili dovesti pred postupak ili da nema dokaze za gonjenje. Ja cenim da će to verovatnije biti ishod", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: