LIBERALI ZADOVOLJNI

Izvor: B92

Petak, 04.05.2001.

17:30

Default images
Liberalni savez Crne Gore izrazio je zadovoljstvo sto je Demokratska partija socijalista prihvatila uslove za formiranje Vlade. Kako javlja dopisnik Radija B92, predsednik Liberalnog saveza Miroslav Vickovic izrazio je nadu da ce ovim poceti demontaza komunistickog sistema i stvaranje uslova za odrzavanje referenduma. Kao prvi i osnovni cilj buduce Vlade on navodi sredjivanje birackih spiskova. "Mi vec u ovom trenutku imamo ozbiljnih indicija da u Crnoj Gori nema preko 400.000 ljudi koji imaju pravo glasa. Nasa intencija jeste da budemo kontrolni faktor i u onim resorima gde necemo imati ministre, tj. da imamo mogucnost kontrole u obavljanju tih poslova", rekao je Vickovic.

Predsednik Narodne stranke Dragan Soc izjavio je da prihvatanje koalicione ponude crnogorskih liberala rukovodstva DPS bilo ocekivano. On je rekao da ce se sacekati prvi konkretni potezi nove vlasti, pa ce se prema tome ravnati u povlacenju politickih poteza. "Tim dogovorom se, medjutim, stvari ne resavaju. Ono sto je bitno je odnos Crne Gore i Srbije. Te stvari ne mogu da se rese bez koalicije ‘Zajedno za Jugoslaviju’", rekao je Soc.

Funkcioner Socijalisticke narodne partije Dragan Koprivica ocenio je da prihvatanjem ponude liberala za stvaranje nove Vlade DPS gubi vlast, te da to predstavlja “tuzan pocetak kraja te partije”. Koprivica je rekao da ce svi gradjani pozdraviti crnogorske liberale ako ostvare ono sto su obecali, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: