MILOSEVIC JOS JEDNU NOC NA VMA

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2001.

23:20

Default images
Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic smesten je u sredu uvece na Vojnomedicinsku akademiju, gde je zbog akutnih srcanih smetnji prebacen iz Centralnog zatvora, saopstio je Okruzni sud u Beogradu. Milosevic je prebacen na VMA uz saglasnost istraznog sudije, posto su prethodno lekari zatvorske bolnice Okruznog zatvora utvrdili da ima akutne srcane smetnje. Pritvor protiv okrivljenog Milosevica traje i dalje, navodi se u saopstenju suda.

Nakon sto su lekari bolnice u centralnom zatvoru konstatovali odredjene tegobe, izvrseni su pregledi od strane eksperata iz bolnice na Dedinju i konstatovano je da se napravi detaljna analiza na VMA sto je i ucinjeno, rekao je u izjavi novinarima u Skupstini Srbije ministar pravde Vladan Batic. Prema njegovim recima, konzilijum od deset lekara je konstatovao da nema nikakvih ostecenja srca, da se radilo o hipertenziji, povisenom pritisku i da je zdravstveno stanje apsolutno zadovoljavajuce. Kako prenosi Radio B92, Batic je rekao da je uobicajena praksa posle takve analize da se dan ili dva lezi, "verovatno u bolnici Centralnog zatvora, a nakon toga ce se vratiti u svoju sobu u kojoj se i nalazio pre ovih tegoba". "Istrazni sudija ce odluciti o daljem toku postupka. Sve je na neki nacin uradjeno i u skladu sa propisima koji vrede u pravosudju za ove prilike, i sa nekim elementarnim etickim normama koje su demonstrirane od prvog dana u slucaju Slobodana Milosevica, cak i mimo onih elementarnih pravila kucnog reda i uobicajenih pravila koji vaze u pritvorskim uslovima, upravo da neko ne bi spocitavao da se radi o nekakvoj odmazdi, represiji posebne vrste", rekao je Batic.

Slobodan Milosevic ce i narednu noc provesti na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, izjavio je u cetvrtak uvece za Radio B92 jedan od njegovih advokata Mihajlo Bakrac. On nije mogao da odgovori na pitanje kakvo je Milosevicevo zdravstveno stanje, navodeci kao razlog to sto “medicinski tretman nije kompletiran”. “Nuzno je da se 24 casa od koronografije urade jos neki snimci, ponovi EKG itd. Kada budemo imali kompletnu dijagnostiku strucni tim lekara od 12 vrhunskih strucnjaka ce dati svoje konacno misljenje. To ocekujemo da se desi u petak u 11 – 12 h i u zavisnosti od tih rezultata i njihovog nalaza moci ce da se predvidi da li ce postojati potreba da i dalje ostane u bolnici na VMA – ili ce moci da se prebaci u bolnicu Okruznog zatvora u Beogradu ili nazad u svoju celiju u kojoj je bio do juce”, kaze Bakrac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: