MIHAJLOVIC: MILOSEVIC CE SIGURNO BITI UHAPSEN U TOKU NOCI

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

05:54

Default images
Ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic izjavio je da ce tokom noci doci do hapsenja bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, ali nije mogao da precizira vreme policijske akcije, javlja SRNA. "Svakog casa ocekujem nove informacije sa Dedinja. Ne biste me dobili u ovo vreme da nije tako", rekao je Mihajlovic nesto pre 2.00 casa radiju Slobodna Evropa.

On je odbacio informacije da pregovore o mirnoj predaji sa Milosevicem vode predstavnici vlasti. "Pregovori su pogresan termin, radi se o tome da razumniji clanovi njegove partije pokusavaju da ubede Milosevica da prihvati realnost situacije. Oni ga ubedjuju da se ponasa razumno, da shvati situaciju i spreci upotrebu sile i eventualne zrtve", rekao je Mihajlovic. On je izrazio nadu da ce se cela operacija mirno zavrsiti.

"Imajuci u vidu specificnost objekta u kome se Milosevic nalazi, zrtve bi prakticno bile neizbezne ako bismo nasilno hteli da ga privedemo istraznom sudiji", ocenio je republicki ministar policije. On je dodao da se pored Milosevica i nekoliko clanova njegove porodice u kuci nalazi ukupno 30-tak ljudi - to su placenici, privatno obezbedjenje Milosevica, ali ima i osoblja koje radi u rezidenciji: sobarice, kuvarice. "Sve u svemu, 30-tak lica", kaze on.

Mihajlovic nije odbacio mogucnost da Milosevic izvrsi samoubistvo ali je izrazio nadu da do toga nece doci. Na pitanje da li policija moze da potvrdi informaciju prema kojoj je Milosevic navodno izjavio da ima pistolj sa 25 metaka, od kojih je 20 namenjeno napadacima a pet clanovima njegove porodice, Mihajlovic je odgovorio da raspolaze podacima da je nesto slicno rekao jednom od saradnika koji su ga posetili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: