Bitke DS - SRS i G17 - LDP

Analitičari kažu da će glavnu borbu na izborima voditi DS i radikali, na jednoj, i G17 plus i LDP, na drugoj strani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

10:54

Default images

Analitičari ocenjuju da će se u parlamentu posle izbora sigurno naći Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka i novoformirana koalicija DSS-Nova Srbija-Jedinstvena Srbija.

Dušan Pavlović, politički analitičar, gostujući u Utisku nedelje, rekao je kako očekuje da će rezultati biti slični predsedničkim izborima 2004.

"S obzirom na ono što smo čuli od DSS-a ovih dana, mislim da su se oni opredelili za stategiju koju je imao njihov kandidat na predsedničkim izborima 2004. Dragan Maršićanin. To je pozicija srednjeg igrača, a znamo kako se to završilo - on je dobio, mislim, oko 400.000 glasova", smatra on.

"Verovatno će glavna bitka biti vođena između DS-a i SRS-a, a u tom smislu, ako DSS nastavi kampanju kakva je najavljena, najverovatnije će završiti na trećem mestu", kaže Pavlović.

"Tuča G17-LDP" za glasove

Partneri iz vlade na razlièitim listama
Stranke koje će se boriti da pređu cenzus i uđu u Skupštinu jesu G17 plus, Liberalno-demokratska partija i Socijalistička partija Srbije, ali će, prema oceni novinara NIN-a Dragana Bujoševića, glavna bitka biti vođena između LDP-a i G17 plus.

"Čini mi se da u ovom trenutku LDP ne uzima glasove DS-u, već glasove G17 ili glasove spavača, odnosno onih koji su šetali, koji su 5. oktobra bili na ulicama. Tih 72 odsto ljudi se nikada u istoriji Srbije neće ponoviti i zato će biti tuča G17 i LDP-a, i to glavna tuča", kaže on.

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović saglasan je s tim stavom i dodaje da je teško moguće da u Skupštinu uđu i G17 i LDP.

"Biće tuče između njih, teško da i jedni i drugi mogu u Skupštinu. Moguće, ali teško. Oni su blizu cenzusa, a dobra kampanja može da doda procenat ili dva, ali mi se čini nemogućim da i jedni i drugi pređu cenzus i da DS ostvari dobar rezultat na kom ga mi vidimo, a to je oko 30 odsto. To nije previše realno", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: