OTKAZAN STRAJK U "KARADJORDJEVU"

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2001.

12:24

Default images
Civilna lica na sluzbi u Vojsci Jugoslavije, tacnije radnici Vojne ustanove "Karadjordjevo", njih oko 600, zajedno s mestanima, u utorak su u 10 casova zapoceli strajk blokirajuci puteve koji vode za Novi Sad i Odzake, kao i zaobilaznicu. Iako u Vojsci ne postoji sindikat, kao ni mogucnost strajka, radnici nezadovoljni pre svega primanjima koja ne prelaze 1.500 dinara, a kasne i po dva i po meseca, ovo okupljanje su definisali kao obustavu rada od koje nece odustati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi, pise "Glas javnosti".

Radnici VU "Karadjordjevo", u sredu ujutro su otkazali proteste, nakon sto je ispunjen njihov zahtev da direktor Mirko Bozic bude smenjen. U utorak uvece odrzan je sastanak nezadovoljnih radnika i nekoliko generala koji su stigli iz Beograda. Sastanak je trajao do cetiri sata ujutro, a dogovoreno je da na Bozicevo mesto bude postavljen dosadasnji njegov zamenik pukovnik Miodrag Malic. Na sastanku je takodje dogovoreno da se formira vojna komisija iz Beograda, koja ce proveriti poslovanje preduzeca, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: