DEL PONTE SA PREDSTAVNICIMA SAVEZNOG KOMITETA ZA ZLOCINE

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2001.

13:13

Default images
Zamenik predsednika Saveznog komiteta za ratne zlocine Branko Ignjatovic izjavio je FoNetu, posle razgovora delegacije tog komiteta sa glavnim tuziocem Haskog tribunala Karlom del Ponte da su im predstavnici tribunala obecali da ce promeniti izvestaj o agresiji NATO na nasu zemlju, kad dobiju nove dokaze. On je rekao da je razgovor trajao duze nego sto su ocekivali jer je bilo vise tema. "Dosli su sa zeljom da nastavimo saradnju i da bi se saslusalo sto vise zrtava u toku rata u BiH i Hrvatskoj i tokom bombardovanja SRJ", preneo je Ignatovic. "Mi smo ukazali da po dokazima koje smo im dostavili nista nisu radili, a mogli bi da postupe po onome sto smo prikupili", dodao je on. "Kritikovali smo njihov izvestaj o NATO agresiji koji nije publikovan, jer je toliko nekritican i navijacki da je to tragicno za medjunarodno krivicno pravo", rekao je Ignjatovic. Prema njegovim recima, ni koriscenje uranijuma ni napad na RTS, "nista od toga ne podleze njihovoj odgovornosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: