ZIVKOVIC: NIKO U SRJ NECE DA KRIJE I STITI KRIVCE

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2001.

00:25

Default images
Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic rekao je u razgovoru sa glavnim tuziocem Haskog suda Karlom Del Ponte da je Savezna vlada prihvatila sve medjunarodne obaveze koje je preuzela prethodna vlast, pa i u pogledu saradnje sa Tribunalom. Niko u SRJ nece da krije i stiti krivce za ratne zlocine, jer su upravo gradjani Jugoslavije najvece zrtve svega sto se desilo u prethodnoj deceniji, izjavio je Zivkovic, navodi se u saopstenju Saveznog sekretarijata za informisanje, prenosi Fonet. On je naglasio da sa "tehnickim delom saradnje nece biti nikakvih problema", jer je Savezno ministarstvo unutrasnjih poslova spremno da, u skladu sa usvojenim pravnim tumacenjima i politickim odlukama o saradnji SRJ i tribunala, potpuno saradjuje u delu koji je u njegovoj nadleznosti. "Karla Del Ponte i njeni saradnici konstatovali su da samo otvaranje kancelarije tribunala u Beogradu nije dovoljna potvrda iskrene zelje novih vlasti za saradnju i trazili su konkretne dokaze da je Jugoslavija spremna na saradnju, isticuci da nije rec o ekstradiciji, nego o transferu optuzenih za ratne zlocine", istice se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: