Ponovo poplave u Banatu

Nivoi podzemnih voda ponovo su u porastu, a najviši se beleže na području srednjeg Banata.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2006.

16:32

Default images

Komisija Opštine Sečanj za procenu šteta procenjuje da će ukupna šteta zbog podzemnih voda u toj opštini biti oko tri miliona evra. Radi sanacije ugroženog područja, lokalna uprava će od nadležnih tražiti finansijsku pomoć.

Po preliminarnim procenama ukupna šteta od podizanja podzemnih voda u opštini Sečanj iznosi nešto manje od tri miliona evra. Procena je sačinjena na osnovu obilaska preko 150 od ukupno 1.100 kuća koje su srušene ili ugrožene podizanjem podzemnih voda. Konačna procena biće urađena do kraja meseca, ali će od republike i pokrajine već ovih dana biti zatražena pomoć, jer sama opština ne može rešiti ovaj problem. Među najugroženijim mestima u opštini jesu Jarkovac, Nauzin i Jaša Tomić, a osim kuća je ugroženo i nekoliko hiljada hektara oranica. Žitelji sečanjske opštine, međutim, kažu da su im kuće trenutno veći problem od zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: