PROTESTI PROTIV KOSTUNICE UZ DOSAD NEVIDJENO OBEZBEDJENJE

Izvor: B92

Petak, 24.11.2000.

18:25

Default images
Oko 500 bivsih hrvatskih boraca u petak ujutru okupilo se u centru Zagreba, na trgu Marsala Tita, na poziv Stozera za odbranu domovine, kako bi protestovali zbog dolaska predsednika Vojislava Kostunice na samit u Zagreb. Demonstranti su spalili nekoliko slika jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice i preko table sa imenom trga stavili natpis "Trg Franje Tudjmana". Incidenata nije bilo. Citav kvart u kome se samit odrzavao bio je obezbedjen na nacin koji do sada nije vidjen u Hrvatskoj. Oko pet hiljada policajaca potpuno je blokiralo kvart oko hotela Interkontinental i muzej Mimara u kojem je smesten pres centar, a prilazi tom kvartu bili su blokirani policijskim automobilima i autobusima. Ovaj deo grada nadletali su i helikopteri, na krovovima su rasporedjeni snajperisti, a stanari okolnih zgrada zamoljeni su da ne otvaraju prozore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: