KOSTUNICA-PERSON

Izvor: B92

Petak, 24.11.2000.

21:24

Default images
Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica primio je u petak uvece premijera Svedske Jorana Persona. "Svedska je od 1. januara predsedavajuci Evropske unije i mi cemo znacajno prosiriti nasu saradnju", izjavio je posle sastanka Kostunica i dodao da su na sastanku najznacajnije teme bile problem Kosova i odnosi Srbije i Crne Gore, kao i buducnost zajednicke drzave. Svedski premijer je osim ovih tema istakao prosirivanje bilateralnih odnosa izmedju "dve male nezavisne demokratske zemlje u Evropi". "Smatram da imamo sve razloge da saradjujemo, kako na Evropskom, tako i u okviru drugih medjunarodnih organizacija. Sto se tice unapredjivanja saradnje, vec postoje neki konkretni koraci. Tu je nekoliko oblasti u kojima cemo pruzati pomoc Jugoslaviji, pre svega resavanje pitanja izbeglica, zatim izgradnja gradjanskog drustva i investiranje u SRJ. Nekoliko firmi je vec pocelo da radi u tom pravcu i mislim da je to veoma dobar pocetak za izgradnju trajnih i dobrih odnosa izmedju nase dve zemlje", rekao je Joran Person, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: